שלילת רישיון נהיגה במדינת ישראל

ישנם כיום במדינת ישראל שלושה גופים שונים  הרשאים לשלול את רישיונו של נהג: משרד הרישוי, המשטרה ובית המשפט לתעבורה:

– עיקר הפסילות של משרד הרישוי הינם בגין צבירת נקודות. כאשר נהג צובר לחובתו 36 נקודות הוא צפוי לשלילה למשך 3 חודשים וכן עליו לעבור מבחן תיאוריה.

– המשטרה פוסלת את רישיונו של הנהג מנהלית בגין עבירות תנועה חמורות. נהג צפוי לפסילה לתקופה של חודש ימים אם עבר אחת מעבירות התנועה המוגדרות בחוק שהינן בנות פסילה מנהלית. כאשר נהג גורם לתאונת דרכים הוא צפי אף לפסילה מנהלית בת חודשיים.

– בית המשפט לתעבורה שולל את רישיונם של נהגים כאשר הם מבצעים עבירות חמורות. עצם העובדה כי נהג מוזמן להתייצב בפני בית המשפט לתעבורה ולא קיבל דוח מסוג ברירת משפט כבר מצביעה על החומרה שבדבר. העונש אותו פוסק בית המשפט לתעבורה מורכב בעצם מחומרת עבירת התעבורה עצמה ומעברו התעבורתי של הנאשם. לבית המשפט יש סמכות לסווג את הפסילה כך שהיא תחול על כלי רכב מסוים או בשעות מסוימות. בית המשפט לתעבורה משתמש בסמכות זו לעתים רחוקות.

ישנן עבירות בהן יש עונש פסילת מינימום, ולכן בית המשפט יסטה מעונש זה רק כאשר מתקיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת. נהגים רבים ממשיכים לנסוע למרות שרישיונם נשלל ומקווים שלא ייתפסו. המשטרה הקימה יחידה מיוחדת המטפלת בנהגים פסולים ותופסת אותם לאחר מעקבים. נהג שנתפס נוהג בזמן פסילה צפוי בפעם הראשונה לקבל עונש מאסר על תנאי בלבד, אולם העבירה חוזרת ונשנית בית המשפט לתעבורה עשוי להטיל עליו עונש של מאסר בפועל.

כדי למנוע את פסילת רישיון הנהיגה יש מקום להיוועץ עם עורך דין תעבורה ולבקש את ייצוגו. עורך דין תעבורה מיומן ומנוסה מכיר את כל הדרכים והשיטות שיאפשרו למנוע את שלילת רישיונו של לקוחו.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *