מידת הרשלנות של הנהג היא שקובעת איזה סעיף אישום לייחס לו בכתב האישום. במידה ומידת הרשלנות גבוהה יואשם הנהג בהריגה וצפוי לעונש של עד 20 שנות מאסר. במידה ומידת הרשלנות של הנהג נמוכה יואשם הנהג בגרימת מוות ברשלנות וצפוי לעונש של עד 3 שנות מאסר. כתב אישום בגין הריגה יוגש לבית המשפט המחוזי, בעוד שכתב אישום בגין גרימת מוות ברשלנות יוגש לבית המשפט לתעבורה. במידה ומוגש כתב אישום בגין גרימת מוות ברשלנות תפקידו של עורך הדין לתעבורה הוא עונש המאסר ירוצה בעבודות שירות, ותנאי לכך הוא שלא יגזרו על הנאשם יותר מחצי שנת מאסר.
בתיק 358-11-08 הודה הנהג במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן שייחס לו עבירה של גרימת מוות ברשלנות כתוצאה מאחריותו לתאונה הקטלנית. על פי כתב האישום המתוקן נהג הנאשם מעפולה לכיוון כפר תבור ברכב מסחרי בו נוסעים רבים. בשל עייפותו, הוא איבד שליטה על הרכב ובאחת העקומות שבדרך סטה לנתיב הנגדי והתנגד ברכב פרטי שנהגו נהרג בו במקום. בנוסף לכך, 4 נוסעים ברכבו של הנאשם נפצעו. הנהג, בעל עבר תעבורתי תקין וניסיון נהיגה עשיר ובעל נסיבות אישיות מיוחדות, הגיע כאמור להסדר טיעון עם התביעה, שכובד בבית המשפט לתעבורה. על הנאשם נגזרו העונשים הבאים:
10 שנות פסילה בפועל של רישיון הנהיגה, קנס בסך 1,000 ₪, צו לעבודות שירות לתקופה של חצי שנה וכן מאסר על תנאי שלא ינהג בזמן פסילה.
זכרו תמיד:
– עו”ד תעבורה הוא המפתח להצלחה בתיק תעבורה.
– עורך דין תעבורה יכול להציל מעונשי מאסר ומעונשי פסילה בפועל.
– לא מתייצבים למשפט תעבורה בלי עורך דין לתעבורה.